
Elaboració i obtenció del certificat d’eficiència energètica (CEE) i de l’etiqueta energètica d’habitatges, locals i edificis.
Segons el Decret 235/2013, del 5 d’abril, tots els propietaris que vulguin vendre o llogar un immoble, hauran de posar a la disposició dels compradors o usuaris el Certificat d’Eficiència Energètica (CEE), el qual conté informació sobre les característiques energètiques de l’edifici, habitatge o local.
El certificat donarà lloc a l’Etiqueta d’Eficiència Energètica, que classifica els edificis en una escala de set lletres, on la lletra G correspon a l’edifici menys eficient i la lletra A, a l’edifici més eficient, segons el consum d’energia i les emissions de CO₂. Aquesta documentació té una vigència de 10 anys.
1. Visita tècnica a l’edifici o immoble.
2. Generació de l’informe de certificació energètica.
3. Tràmit amb l’administració (Institut Català de l’Energia).
4. Etiqueta d’Eficiència Energètica.
5. Seguiment de l’expedient.
6. Assessorament tècnic.
El propietari de l’immoble (edifici, habitatge, local, etc), ja sigui de nova construcció o existent, és el responsable d’encarregar la certificació energètica de la seva propietat.
La certificació energètica proporciona al comprador o arrendatari informació sobre l’estat en què es troba la propietat que es vol vendre o llogar, i si compleix amb els mínims d’eficàcia energètica. També serveix per presentar al usuari recomanacions de com millorar l’eficiència energètica i una estimació dels terminis de recuperació d’aquesta.
La certificació energètica l’ha de dur a terme un arquitecte, aparellador, arquitecte tècnic o enginyer.
El tècnic designat per la propietat, farà un croquis, verificarà les dades d’antiguitat de l’edifici, mesurarà les estances, revisarà els materials de la façana i els tancaments i inspeccionarà les instal·lacions de calefacció i climatització. Quan acabi, realitzarà un pla i introduirà les dades en un programa informàtic que li aportarà la qualificació energètica. Amb tota aquesta valuosa informació, el tècnic generarà un dossier on s’inclouran recomanacions de millora de cara a una millor qualificació energètica.
Amb el dossier generat, es presenta a l’organisme competent de la comunitat autònoma pertinent, perquè verifiqui que tot és correcte i en quedi constancia.
La certificació energètica està subjecta a taxes administratives que varien en funció de la tipologia de l’immoble. El responsable del pagament de les taxes és el propietari de l’immoble, tot i que, és el tècnic qui executa el pagament de la taxa.
És recomanable que el registre el realitzi el mateix tècnic que realitza el certificat energètic per evitar problemes i guanyar agilitat en el procés.
Per més informació:
contactar
SEGUEIX-ME
© 2021 ALBERT ESTANYOL GUERRERO